Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2015

Prioriti ruang mengemas

Zaman sekarang ni ada banyak service part time maid. Bayar per hour. So far, saya panggil part time maid utk bersihkan satu rumah dalam 6 bulan sekali. Bayar 14 rggt sejam utk seorang maid. Ok lah, saya puas hati sebab semua dibuatnya. segenap ceruk hatta kain baju pun dilipat, dijemur dan digosok.

Saya perhati, akak2 maid ni bersihkan ruang kecik dulu, then ruang besar. contoh; bersihkan bilik tidur n toilet then baru ruang tamu. Saya pun buat camtu kalau bersihkan sendiri. Sebabnya: ruang kecil x buat kita penat sgt, so masih boleh complete bersihkan ruang tu atau sambung ke ruang besar. kalau mula bersihkan ruang besar dulu, takut half way dah penat or x larat nak sambung ruang kecil. sudahnya xde langsung ruang yg complete berkemas.

so kalau start dgn ruang kecil, at least it's confirmed that akan ada satu ruang yg boleh mendamaikan visual dan jiwa kita hehhee.

happy cleaning!!