Skip to main content

Posts

Showing posts from 2017

MILO, KOPI DAN SUSU: MACAM MANA NAK SIMPAN?

Siapa sini suka minum milo? Tak pun air koko. Mesti ramai kan? :D Rata-rata dari kita semua ni, di rumah pasti ada stok serbuk minuman sama ada milo, kopi, susu, horlicks dan sebagainya. So straight to the point, saya nak kongsikan sikit tips nak simpan serbuk2 minuman ni supaya dapur anda tampak lebih kemas dan bersih.
Well, zaman sekarang dah maju kan. Kat kedai ada jual ‘magic sealer’ utk anda seal makanan dengan mudah. Contohnya mcm gambar ni :